opening zaterdag 4 januari 16.00 - 18.00 uur

Armen Eloyan

Van 4 januari tot en met 5 februari toont Armen Eloyan (Yerevan, 1966) werk onder de titel

Martyrs

De van oorsprong Armeense Armen Eloyan maakt tekeningen en schilderijen met een uitgesproken persoonlijke boodschap. In een expressieve stijl en op groot formaat verbeeldt hij veelal onsympathiek ogende figuren getooid met politiepetten, zonnebrillen en hakenkruizen: hedendaagse martelaren tegen een ongedefinieerde achtergrond.

Tekst speelt in het werk van Armen Eloyan een grote rol. Aan het geloof gerelateerde uitspraken in grote letters maken dikwijls deel uit van de composities. Ondanks het grote gebaar klinkt hierin Eloyans vertwijfeling door over zijn eigen positie.

“Martyrs” is de eerste tentoonstelling van Armen Eloyan in De Praktijk.

 

opening zaterdag 4 januari 16.00 - 18.00 uur

Albert van Westing

Van 4 januari tot en met 5 februari toont Albert van Westing (Wassenaar, 1960) nieuw werk onder de titel

Vertellen


Albert van Westing fotografeert vaak situaties en handelingen waar hij tegen
aanloopt. Veelal van menselijk gedrag 'tussen de bedrijven door'; een
gesprek tijdens een picknick, een wandeling in lunchtijd, een middagdutje op
het strand, of een geanimeerde conversatie tijdens een koffiepauze op het
werk. Dit laatste is het geval in de vierdelige serie “Pauze”.

Voor het werk “Vertellen” fotografeerde Albert van Westing een van de
dagelijkse gesprekken op de werkvloer van het bedrijf dat zijn fotowerken
drukt. Door de expressieve gebaren van de verteller en de presentatie in de
vorm van vier sequenties verdwijnt de alledaagsheid van het onderwerp naar
de achtergrond en oogt het als een dramatische voorstelling.

Tot en met 27 januari is de solotentoonstelling ”HANDHELD” van Albert van Westing in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam te zien. Daar toont hij voor het eerst sinds zeventien jaar weer video's. Ook bij deze videowerken staat de intimiteit in het alledaagse centraal.

Curricula vitae en afbeeldingen van het werk van Armen Eloyan en Albert van Westing  zijn te zien op onze website: www.depraktijk.nl

 

NIEUWSBRIEF

januari – februari 2003

Wouter van Riessen Tot en met 16 maart heeft Wouter van Riessen de solotentoonstelling “Poppen, Maskers en Zelfportretten” in het Gemeentemuseum Den Haag. (Voor meer info: www.gemeentemuseum.nl) Ter gelegenheid hiervan laat Wouter van Riessen in de Achterruimte van De Praktijk recent en ouder werk zien.

Albert van Westing Tot en met 27 januari heeft Albert van Westing de solotentoonstelling “Handheld” in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Hij laat videowerken zien. (Voor meer info: www.smba.nl)

Zoot & Genant presenteren op 27 december de installatie-performance “Wonderland” op “Fucque les Balles part IV: Phallus in Donderland”, een Kerstparty gepresenteerd door Erwin Olaf & Meubel Stukken in Paradiso in Amsterdam. (Voor meer info: www.erwinolaf.com)

Paul van Dongen, Bas Meerman en Rik Meijers Werk van Paul van Dongen, Bas Meerman en Rik Meijers is tot en met 31 december te zien in het Prentenkabinet van het Stedelijk Museum in Amsterdam. (Voor meer info: tel. 020 5732911)

Jonas Ohlsson Op het moment toont Jonas Ohlsson tekeningen in Latch Gallery in Los Angeles. (Voor meer info: mail jonasohlsson23@hotmail.com)

Lise Haller Baggesen werd dit jaar de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst 2002 toegekend. Naar nu bekend werd, won ze ook de Publieksprijs.

Lise Haller Baggesen Tot en met 2 januari is de installatie “Mini Apocalypse” van Lise Haller Baggesen te zien in de window®-gallery van WALTER Store in Antwerpen. (Voor meer info: tel. +32 (0)3 2132644)

Martin van Vreden Tot en met 18 januari toont Martin van Vreden samen met Jochen Twelker werk in Gallery Thomas Rehbein in Keulen. (Voor meer info: tel. +49 2213101000 of mail rehbein.galerie@netcologne.de)

Thom Puckey en Ronald Ophuis Tot en met 2 februari is werk van Thom Puckey en Ronald Ophuis te zien in de groepstentoonstelling “Imagine you are standing in front of me”, een keuze uit de Caldic Collectie in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. (Voor meer info: www.boijmans.rotterdam.nl of tel. 010 4419400)

Bas Meerman Vanaf 8 januari heeft Bas Meerman de solo-tentoonstelling “Beyond Paradise” in Studio d’Arte Cannaviello in Milaan. (Voor meer info: tel. +39 02 20240428)

Bas Meerman Werk van Bas Meerman is te zien van 11 januari tot en met 23 februari in de groepstentoonstelling “Beter een vogel in de hand…”, een keuze van nieuwe aanwinsten door Wim van Krimpen in het Gemeentemuseum Den Haag. (Voor meer info: www.gemeentemuseum.nl)

Lise Haller Baggesen Van 26 januari tot en met 16 maart is werk van Lise Haller Baggesen te zien in de groepstentoonstelling “Het Oog van de Vrouw” in Het Slot Zeist. (Voor meer info: tel. 030 6921704)

Paul van Dongen Van 31 december tot en met 8 februari wordt in uitgeverij en galerie Peninsula in Eindhoven een grafiekmap gepresenteerd met werk van onder anderen Paul van Dongen, onder de titel “Tribute to Michelangelo”. (Voor meer info: tel. 026 4009440 of mail stichting_peninsula@hotmail.com)

Paul van Dongen Tot en met 28 februari is werk van Paul van Dongen te zien in de groepstentoonstelling “De Tilburgse School” bij Delta Lloyd in de Mondriaantoren, Amsterdam. (Voor meer info: tel. 026 4009440)

Rik Meijers Tot februari is werk van Rik Meijers te zien bij de Nieuwe Aanwinsten in het Bonnefantenmuseum Maastricht. (Voor meer info: tel. 043 3290190)

Natasja Kensmil en Rik Meijers Van 20 januari tot en met 14 februari is werk van Natasja Kensmil en Rik Meijers te zien op de door Pam Emmerik samengestelde tekeningententoonstelling "Toekenning 012: Tussen Droom en Daad" bij het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. (Voor meer info: tel. 020 5231523 of www.fondsbkvb.nl)

De Praktijk is gesloten van 22 december tot en met 3 januari. Dirk Vermeulen en Arjan Reinders wensen iedereen fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2003! Arjan Reinders beëindigt per 1 januari zijn werkzaamheden voor De Praktijk. Hij wordt opgevolgd door Rikje Theunissen. Arjan gaat zich toeleggen op schrijven en afstuderen.

De Praktijk De volgende tentoonstellingen in De Praktijk zijn van 8 februari tot en met 12 maart 2003:

Joep van Liefland

Rik Meijers